Defensie en MXGP Assen: een geoliede eenheid!


Mens en machine vormen samen een geoliede eenheid. Beiden worden tot het uiterste gedreven onder zware omstandigheden om de beste prestatie neer te zetten. Er omheen is een team dat hen in staat stelt om die topprestatie te leveren. Dat geldt voor de coureurs met hun motoren tijdens een Grand Prix, maar zeker ook voor militairen en hun materieel! Het is dus niet verwonderlijk dat beide elkaar weten te vinden tijdens de Motocross Grand Prix of the Netherlands in Assen dit jaar. Mede dankzij de Koninklijke Landmacht is het mogelijk om deze wedstrijd op het TT Circuit te houden. Het zand van het parcours komt namelijk van het naast gelegen militaire oefenterrein De Haar!

 

Defensiestraat vol militaire voertuigen

Daarnaast laat de Koninklijke Landmacht zich ook tijdens de Motocross Grand Prix zien. Verschillende militaire voertuigen zijn bijvoorbeeld van dichtbij te bekijken.  Zoals het verkenningsvoertuig Fennek uit Havelte . Dit voertuig beschikt onder andere over zeer stille motoren om de vijand geruisloos te benaderen. En met zeer geavanceerde (infrarood)camera's  kunnen zij vervolgens de vijand 'zien zonder gezien te worden.'

 

Enduro team van luchtmobiele brigade

Uiteraard ontbreekt ook het Enduroteam van 11 Luchtmobiele Brigade niet! Deze eenheid is de enige binnen de landmacht die gebruik maakt van de motor. Naast de flexibiliteit en snelheid is de motor namelijk ook gemakkelijk te vervoeren in een helikopter. Hierdoor is het voertuig uitermate geschikt voor het luchtmobiele optreden.
Contact

Stichting Motocross Grand Prix Assen

p/a LDP International b.v.

Office Amelte 22
9404 EL Assen The Netherlands
Phone (+31) (0)592 - 318 055
Fax (+31) (0)592 - 312 614
E-mail Contact

www.MXGP-ASSEN.com

KVK nummer 62539981
BTW Nummer NL8548.58362.B01