Luchtmobiele brigade flexibel en snel op de motor


11 Luchtmobiele Brigade maakt als enige landmacht eenheid gebruik van de motor. Naast de flexibiliteit en snelheid is de motor gemakkelijk te vervoeren in een helikopter. Hierdoor is het voertuig uitermate geschikt voor het luchtmobiele optreden. Om de terreinvaardigheid op peil te houden is het belangrijk dat de militairen regelmatig trainen. Als aanvulling op de rijopleiding die iedere militaire motorrijder moet volgen worden er jaarlijks een aantal trainingsdagen georganiseerd. Hoewel deze dagen in eerste instantie voor militaire motorrijders van de brigade word georganiseerd leert de praktijk dat bijvoorbeeld ook collega’s van de Koninklijke Marechaussee aansluiten. 

Teambelang staat voorop

Tijdens deze trainingsdagen raakte een aantal militairen zo enthousiast dat ze in 2006 besloten om een Enduroteam Koninklijke Landmacht op te richten. Een standaard team bestaat uit acht leden (4x militaire motorrijder, 4x ondersteund personeel). Het is overigens geen vereiste om werkzaam te zijn voor de Luchtmobiele Brigade om tot het team toegelaten te worden. Net zoals bij de Koninklijke Landmacht staat het teambelang bij de endurorijders voorop. Hoewel je natuurlijk over behoorlijke individuele rijkwaliteiten moet beschikken is dit geen garantie om toegelaten te worden tot het team. Als endurorijder moet je namelijk de bereidheid hebben om zowel te investeren in jezelf als je materiaal. De tijd en kosten die het endurorijden met zich mee brengt worden door de teamleden vrijwel geheel uit eigen middelen betaald. Zo ben je tijdens het seizoen bijna ieder weekend bezig met het rijden van wedstrijden. Daarnaast kost een gemiddelde motor al snel 11.000, - euro. De Koninklijke Landmacht ondersteunt het team door de brandstof te leveren en een gedeelte van de kosten van het onderhoud op zich te nemen. Naast de noodzakelijke eigen investeringen is het verder van groot belang dat je binnen het team past. Zaken waar veel waarde aan gehecht wordt zijn onder andere: kameraadschap, can do mentaliteit , doorzettingsvermogen en natuurlijk ook plezier. Tijdens de endurowedstrijden stralen de teamleden dit ook uit en zijn hierdoor gekend en bekend binnen de endurowereld.

Enduro afgeleide van uithouding

Vroeger werden de endurowedstrijden ook wel betrouwbaarheidsritten genoemd. Endurowedstrijden zijn onder te verdelen in een nationale- en internationale klasse. Het verschil ligt hierbij vooral in de motor inhoud. Een standaard Nederlandse endurowedstrijd wordt gehouden over een route (ronde) van 60-80 km. De route loopt door bossen, over akkers, zandpaden, crossbanen en stukken openbare weg en is meestal voor 90 procent over onverhard terrein. Aan de wedstrijd, die tussen de vijf en zes uur duurt doen gemiddeld zo’n 250 tot 300 deelnemers mee. De wedstrijdmotoren moeten voldoen aan de eisen voor gebruik op de openbare weg. Denk hierbij aan zaken zoals een kenteken en verlichting.

Op een betrouwbare en veilige manier

Tijdens de wedstrijden is het de kunst om op een betrouwbare en veilige manier de route af te leggen. Het sparen van mens en machine staan hierbij centraal. Per ronde zijn er meestal twee tijdscontroles. Het is de bedoeling dat de rijders op exact het aangegeven tijdstip de controle punten passeren, dit om een tijdstraf te voorkomen. Zaken zoals het onderhoud aan de motor, het aftanken en de persoonlijke verzorging moeten ook binnen het aangegeven tijdsbestek plaats te vinden. Daarnaast zijn er per ronde een aantal (3 of 4) geklokte klassementsproeven opgenomen. De motorrijders moeten deze proeven zo snel mogelijk afleggen. De proeven verschillen per wedstrijd en zijn afhankelijk van het terrein. Als alle rijders het parcours zonder tijdstraffen afleggen bepalen de tijden uit de klassementsproeven de klassering.

Enduro vergt vele kwaliteiten

De endurorijder moet zijn motor prepareren voor een wedstrijd. Goede technische kennis is nodig om de motor aan te passen aan de omstandigheden. De vering dient optimaal te worden ingesteld voor de verschillende soorten terrein. Het zand in Nederland is heel anders dan de harde ondergrond die vaak in het buitenland aanwezig is. Naast technische kennis moet de endurorijder beschikken over een goede conditie om langdurig te kunnen presteren onder zware omstandigheden. Een combinatie van inzicht, beheersing van de motor, kracht, uithoudingsvermogen en een goede concentratie over een langere periode zijn benodigd om de wedstrijd tot een goed en einde te brengen en de kans op blessures te verminderen. 

 Het Nederlandse enduroseizoen wordt afgesloten met een tweedaagse wedstrijd. Op beide dagen moet de volledige afstand worden afgelegd.


Adresgegevens

Stichting Motocross Grand Prix Assen

p/a LDP International b.v.

Office Amelte 22
9404 EL Assen The Netherlands
Phone (+31) (0)592 - 318 055
Fax (+31) (0)592 - 312 614
E-mail info@MXGP-ASSEN.com

www.MXGP-ASSEN.com

KVK nummer 62539981
BTW Nummer NL8548.58362.B01