Aanleg van het circuit

Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours wordt met zand van het naastgelegen defensieterrein langs de beroemde TT-tribunes de afgelopen vier WK-seizoenen een unieke Grand Prix verreden. Met de finish voor de Hoofdtribune en een parcours dat langs de tribunes door pit lane en paddock loopt, is de Grote Prijs van Nederland een sfeervol, stadionachtig evenement rondom s' werelds beste motocrossers.


Realisatie en supervisie van circuit door De Romein

Aannemer De Romein Groep tekent voor de realisatie en supervisie van het circuit. Het zand wordt na aankomst verwerkt in de baan m.b.v. rupskranen, shovels en bulldozers. In de helling van de springschansen wordt leem en klei toegevoegd. Dit om de stevigheid te garanderen en te zorgen voor meer afzet. In totaal zijn er meer dan 18 specialistische voertuigen en 30 man personeel dag en nacht aan het werk om al die vrachten zand te verwerken. Het zand wordt geladen uit defensie depot op vrachtauto’s. In totaal is er 22.000 kuub zand nodig; dat zijn ca. 1000 vrachten aanvoer en 1000 vrachten afvoer. Het vervoer vindt plaats over vastgestelde transportroutes.

Meekijken via webcams

Het zand, zo’n 20.000 m3, is afkomstig van het zanddepot van het militair oefenterrein van Defensie gelegen tussen het TT-circuit en de Rijkssnelweg A28. Aannemer De Romein Groep uit Veendam brengt het met in totaal ruim 1.000 vrachtautoladingen aan en realiseert daarmee het WK-parcours dat langs de tribunes en de gebouwen kronkelt. De baan meet iets meer dan 1.500 meter in lengte en is 10 meter breed. In de hellingen van tot wel 4 meter hoogte wordt leem/klei toegevoegd voor meer stevigheid en afzetmogelijkheid voor grotere sprongen. Op TT-assen.com kan de aanleg van de baan een week voor aanvang van het evenement via LIVE webcams worden gevolgd.

Ziegler brandweertechniek

Ziegler brandweertechniek zorgt ervoor dat het parcours de juiste toplaag behoudt, door de baan regelmatig tussen de wedstrijden te besproeien. Ziegler is met drie brandweervoertuigen en bemanning aanwezig. Tevens heeft de brandweer van het TT-Circuit de beschikking over een Ziegler brandweervoertuig. 


Contact

Stichting Motocross Grand Prix Assen

p/a LDP International b.v.

Office Amelte 22
9404 EL Assen The Netherlands
Phone (+31) (0)592 - 318 055
Fax (+31) (0)592 - 312 614
E-mail Contact

www.MXGP-ASSEN.com

KVK nummer 62539981
BTW Nummer NL8548.58362.B01